
Kıl köküne, kılın kalınlığından daha ince bir iğne ile elektrik akımı verilerek yapılır. Elektrik akımı verilip kıl kökü yakıldıktan sonra cımbız yardımıyla kıl çekilerek kıl kökünün yanıp yanmadığı kontrol edilir.Eğer kıl kökü yanmadıysa bu işlem en fazla 2 kez uygulanabilir. İşlem yapılan bu bölgeye en az 12-24 saat su değmemesi, tahriş edilmemesi, keselenmemesi ve kozmetik ürün kullanılmaması gerekir.
İğneli epilasyon uygulanacak olan bölgedeki tüy köklerinin yoğunluğuna ve genişliğine göre belirlenen tam ayarlı problar sayesinde tüy köklerine verilen ufak elektrik akımlarıyla birlikte bölgede bulunan tüm hücrelerin zarar görmesi sağlanır. Bu verilen zarar hiçbir zaman geri dönüşümü olmayacağı için kalıcı çözüm üretmektedir. Ne kadar gelişmiş olursa olsun, hiçbir LAZER EPİLASYON sistemi her tür kıl tipinde %100 sonuç garanti edemez. Bu nedenle, yaklaşık 100 yıldır başarıyla uygulanan iğneli epilasyon tekniğini bilen bir uzmanın klinikte bulunması önemlidir.
Ustalık gerektiren ve mutlaka steril şartlarda uygulanması gereken bu yöntem, lazere uygun olmayan kişilerde veya lazer sonrası arta kalan ince kıllarda kalıcı çözüm sağlar.
Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir.
İğneli epilasyon her kıl kökü için tek tek yapılan bir işlemdir. Bu nedenle kılların çok yoğun olduğu bölgeye yaptırılırsa hem uygulama çok uzun sürer hem de fazla acı vermiş olur. İğneli epilasyonda her kıl kökü teker teker yakıldığı için 100% sonuç verir. Fakat kıl köküne doğru girilemediği takdirde hem sonuç alınamaz hem de ciltte iz kalma olasılığı yüksek olur. Bu yüzden güvenilir bir güzellik merkezinde yaptırılması tavsiye edilir.
İğneli epilasyon ile LAZER EPİLASYON arasındaki fark, daha çok teknik detayları içermektedir. LAZER EPİLASYON genellikle kalın kıllarda ve koyu renkli kıllarda daha başarılı sonuç vermektedir. Lakin ince ve sarı tüyler ile ilgili bir işlem olduğu zaman, LAZER EPİLASYON etkin bir sonuç gösteremeyebilir. İğneli epilasyon yönteminde ince tüylerden, açık renkli tüylere varıncaya kadar pek çok konuda başarı sağlanmaktadır.
Galvanik İğneli Epilasyon: Sodyum Hidroksit sayesinde iğne kıl köklerine yoğun elektrik enerjisi aktararak kıl kökünün tamamen parçalanmasını gerçekleştirir.
Termolisis İğneli Epilasyon: Bu yöntemde su iletken olarak kullanılır ve kökü sarmalayan kıl köküne titreşim uygulanır. Bu titreşim yoluyla kıl kökünün kendi kendini yok etmesi sağlanır.
Lazer uygulanan bölgenin 24 saat boyunca suyla temasından kaçınılmalıdır.
Lazer işlem uygulanan bölgeye hiçbir kozmetik ürün kullanılmamalıdır.
Temizleme anında mümkün olduğunca ılık veya soğuk su kullanılmamalıdır
İşlem sonraasında iğnelerin oluştuduğu kızarıklık güneşe karşı hassas olacağından yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır.